KCS Wholesale update 51: kleine verbeteringen met een grote impact

Unit4 verbetert KCS Wholesale voortdurend. De nieuwste update brengt voor gebruikers van het systeem kleine verbeteringen, met een grote impact op het gebruiksgemak. We zetten ze voor je op een rijtje.

Update 51 is een update waar tal van langgekoesterde gebruikerswensen door vervuld worden. We noemen ze per afdeling.

Financiële administratie

 • Deze situatie herken je vast wel: na binnenkomst moet gecheckt worden of de ontvangen artikelen kloppen met de factuur. Een fout is echter snel gemaakt. Soms gaat de inkoopafstemming akkoord, waarna toch blijkt dat het een en ander niet klopt. Vanaf update 51 is het nu mogelijk om de inkoopafstemming alsnog terug te draaien nadat deze reeds financieel verwerkt is. Hiermee wordt de gehele transactie of de journaalpost uit de betreffende transactie verwijderd.
 • Is een journaalpostboeking nu al wel of nog niet door de dagafsluiting geweest? Dat zie je voortaan in een oogopslag met een duidelijke melding. Die melding maakt terugzoeken ervan een stuk eenvoudiger.Als je de geselecteerde journaalpostregel in het boekingsprogramma probeert te openen, krijg je nu duidelijk een melding waarom dat niet mogelijk is.
 • Vanaf update 51 zijn er (opnieuw) extra exportmogelijkheden naar Excel toegevoegd aan KCS Wholesale. Daarmee kun je gegevens gemakkelijk analyseren en presenteren. Het gaat dan om exportmogelijkheden van bijvoorbeeld:
  • Tussenrekening (af te stemmen kosten verladingen)
  • Saldilijst debiteuren
  • Saldilijst crediteuren

Sales

 • Korting geven is één ding. Maar te veel korting geven is niet slim. Voorheen kreeg je een popup te zien die ervoor waarschuwde als er te weinig marge op een verkooporder overbleef. Dat bleek in de praktijk niet altijd handig. De melding werd soms weggeklikt en daarna per abuis vergeten. Vanaf update 51 wordt een orderregel nu via een waarschuwingskleur gemarkeerd, zodat bij het bladeren door de orders direct opvalt welke regels niet aan het prijscontrolepercentage voldoen.

Systeembeheer

 • Als je verladinggegevens invoert in KCS Wholesale kon je die tot nu toe alleen zelf inzien en gebruiken. Een nieuwe API-koppeling maakt het mogelijk om deze gegevens nu ook toegankelijk te maken voor uw klanten, bijvoorbeeld via uw website. Heldere informatie dus over de status van de verzending van het gekochte product.Unit4 overweegt ook om een API te bouwen waarmee KCS Wholesale volledig communiceren kan met software van rederijen en andere toeleveranciers. Zou je hier behoefte aan hebben? Vertel het ons!
 • Bouw je zo nu en dan zelf een query of maatrapportage? Dan is het fijn om te weten dat de databasehelp vernieuwd is. Voortaan kan je voor elke tabel duidelijk zien bij welke module deze hoort. Daarnaast krijg je uitleg over de functie van de tabel en de relatie tot andere databasegegevens.Alle informatie zie je voortaan in een overzichtelijke browserpagina’s in plaats van in een helpfile die je tot nu toe gewend was om te raadplegen. Veel gebruiksvriendelijker dus.
 • Verkoop je je producten via Bol.com? KCS Wholesale werkt aan een API waarmee de kosten (voor bemiddeling, verpakking e.d.) en openstaande posten direct in Unit4 verwerkt kunnen worden. Hiervoor zijn geen handmatige handelingen meer nodig.

Kies een ERP partner die uw bedrijf als uitgangspunt neemt

Onze ERP-software

Groeit uw bedrijf? SAP Business One groeit met u mee. Het is een van de meest gebruikte ERP-systemen in de wereld en dat is niet voor niets: SAP Business One is flexibel en breed toepasbaar.
Meer over SAP Business One
KCS Wholesale is het ERP-systeem bij uitstek voor groothandels. U heeft hiermee een strategisch instrument in handen, waarmee u snel kunt inspelen op de veranderende informatiebehoefte.
Meer over KCS Wholesale
Een Business Intelligence-oplossing die u direct inzicht geeft in wat er binnen uw organisatie omgaat. Qlik Sense ontsluit uw databases met o.a. handige dashboards, analyses, rapportages. Helder, duidelijk en eenvoudig in gebruik.
Lees meer over Qlik Sense