Nieuwe btw-tarieven: nieuwe versie van Multivers

Rond 13 december geeft Unit4 de nieuwste versie van Unit4 Multivers vrij: Unit4 Multivers 10.10. In deze nieuwe versie zijn wijzigingen doorgevoerd om de verhoging van het btw-tarief van 6% naar 9% voor u zo gemakkelijk mogelijk te laten verlopen.

De belangrijkste wijziging is, dat het in de nieuwe versie van Unit4 Multivers mogelijk wordt om de btw-verhoging op een van te voren ingegeven datum in te laten gaan.

Met andere woorden: u kunt dus de datum van 1 januari invoeren en daarbij aangegeven dat op deze datum het btw-bedrag moet wijzigen van 6% naar 9%. De verhoging zal vervolgens automatisch doorgevoerd worden op 1 januari.

Wilt u uw pakket liever nog niet updaten naar versie 10.10? Ook dan is het mogelijk om het btw-tarief te wijzigen. Dit vereist echter meerdere handelingen. In deze pdf vindt u een handleiding van hoe u te werk moet gaan om dit te realiseren.

Testen

Als u van plan bent de nieuwe update wel door te voeren, dan raden wij u aan dit zo snel mogelijk te doen. U kunt de nieuwe versie eerst downloaden op de testomgeving en de btw-verhoging daar uitvoerig testen, voordat u de nieuwe versie definitief “aan” zet.

Het gaat dan vooral om situaties die de overgang naar het nieuwe tarief overspannen, zoals opdrachten die in 2018 geboekt zijn en in 2019 gefactureerd worden of de creditering van transacties uit 2018 in 2019.

Als u gebruik maakt van de API voor koppelingen met externe systemen is het van belang om ook deze koppelingen goed te testen, aangezien er ook in de API wijzigingen zijn doorgevoerd.

Hulp of ontzorging

Wilt u hulp bij het updaten van uw pakket of bij het wijzigen van het btw-tarief? Onze supportafdeling helpt u graag. Uiteraard kunnen wij ook de gehele installatie voor onze rekening nemen. Als u dat wilt, neemt u dan contact op met onze planning-afdeling op het telefoonnummer 0342-421500.

Kies een ERP partner die uw bedrijf als uitgangspunt neemt

Onze ERP-software

Groeit uw bedrijf? SAP Business One groeit met u mee. Het is een van de meest gebruikte ERP-systemen in de wereld en dat is niet voor niets: SAP Business One is flexibel en breed toepasbaar.
Meer over SAP Business One
KCS Wholesale is het ERP-systeem bij uitstek voor groothandels. U heeft hiermee een strategisch instrument in handen, waarmee u snel kunt inspelen op de veranderende informatiebehoefte.
Meer over KCS Wholesale
Een Business Intelligence-oplossing die u direct inzicht geeft in wat er binnen uw organisatie omgaat. Qlik Sense ontsluit uw databases met o.a. handige dashboards, analyses, rapportages. Helder, duidelijk en eenvoudig in gebruik.
Lees meer over Qlik Sense