Engine Partners Holland B.V.

Toonaangevende leverancier van scheepsmotoren

Engine Partners Group B.V. is een Nederlands bedrijf dat is opgericht in 1996. Het doel was het opzetten van een verkoop- en distributiecentrum in Europa namens de Koreaanse fabrikant van scheepsmotoren STX Engine Co. Ltd. Financieel Manager Mar Struijs geeft aan dat Engine Partners inmiddels is uitgegroeid tot een toonaangevende leverancier. Een gezond bedrijf dat continue in ontwikkeling is en een constante groei doormaakt. Engine Partners heeft een zeer grote voorraad aan originele onderdelen liggen die erg snel en tegen concurrerende prijzen geleverd worden. Om ervoor te zorgen dat de klant snel en goed bediend wordt heeft Engine Partners verspreid door Europa inmiddels meerdere Service Centers.

Onvoldoende geautomatiseerd
Op het moment dat Logres sprak met Engine Partners over haar automatisering werd er al ongeveer 18 jaar gebruik gemaakt van Exact voor de boekhouding. De laatste jaren werd er gewerkt met Exact voor Windows. De voorraad, facturatie en andere bedrijfsprocessen werden vooral ingevuld door gebruik te maken van Excel en Word. Mede door de snelle groei die Engine Partners doormaakte, ontstond er een grote behoefte om meer informatie te kunnen opvragen uit het systeem. Mar Struijs geeft aan dat het belangrijk is te weten waar de omzet wordt gerealiseerd. Met deze informatie is het mogelijk adequaat in te spelen op de ontwikkelingen in de markt. Er kan bijvoorbeeld meer aandacht besteed worden aan een gebied waarin nog onvoldoende omzet wordt behaald. In het verleden ging veel kostbare tijd verloren met het zoeken naar verschillen tussen diverse administraties. Mede doordat er veel handmatig werd vastgelegd was de kans op verschillen groter en lastig te traceren.

In het verleden ging veel kostbare tijd verloren met het zoeken naar verschillen tussen diverse administraties. Mede doordat er veel handmatig werd vastgelegd was de kans op verschillen groter en lastig te traceren.

Waarom de overstap naar UNIT4 Multivers?
Voorafgaande aan de overstap naar UNIT4 Multivers heeft Engine Partners zich georiënteerd in de markt en gekeken naar de mogelijkheden welke Exact, Mamut en UNIT4 hen kon bieden. Mede omdat er door Logres goed is geluisterd naar de eisen en wensen van Engine Partners en dit is vertaald in een gedegen advies, is destijds besloten om verder te gaan met UNIT4 Multivers. Duidelijk was dat door enerzijds de vele ontwikkelingen bij Engine Partners en anderzijds het waarborgen van de continuïteit de verouderde bedrijfssoftware diende te worden vervangen.  Exact voor Windows werd niet meer ondersteund waardoor problemen niet meer werden opgelost. Voor Engine Partners was dit het moment om de overstap te maken.

Klaar voor de toekomst
Mar Struijs geeft aan dat Engine Partners destijds met de overstap naar UNIT4 Multivers een grote stap voorwaarts heeft gezet. Ook van de vele mogelijkheden welke worden geboden door UNIT4 Multivers Relatiebeheer wil men optimaal gebruik gaan maken: ‘In UNIT4 Multivers XtraLarge kunnen bijvoorbeeld mailingen worden aangemaakt en per post of per e-mail worden verzonden. Het is belangrijk te weten wat er leeft bij de klant en daardoor een goede service te leveren. Dat draagt bij aan het realiseren van omzetgroei door Engine Partners. Mede door de implementatie van UNIT4 Multivers zijn we klaar voor de toekomst!’

Mede door de implementatie van UNIT4 Multivers zijn we klaar voor de toekomst!’

Kies een ERP partner die uw bedrijf als uitgangspunt neemt

Onze ERP-software

Groeit uw bedrijf? SAP Business One groeit met u mee. Het is een van de meest gebruikte ERP-systemen in de wereld en dat is niet voor niets: SAP Business One is flexibel en breed toepasbaar.
Meer over SAP Business One
KCS Wholesale is het ERP-systeem bij uitstek voor groothandels. U heeft hiermee een strategisch instrument in handen, waarmee u snel kunt inspelen op de veranderende informatiebehoefte.
Meer over KCS Wholesale
Een Business Intelligence-oplossing die u direct inzicht geeft in wat er binnen uw organisatie omgaat. Qlik Sense ontsluit uw databases met o.a. handige dashboards, analyses, rapportages. Helder, duidelijk en eenvoudig in gebruik.
Lees meer over Qlik Sense