ITC Holland Transport

ITC Holland Transport

ITC Holland Transport is een internationaal tanktransportbedrijf. Het bedrijf vervoert voedingsgerichte stoffen, van melk tot olie, en van ketchup tot vruchtensappen.Het oorspronkelijke familiebedrijf zit al sinds de oprichting in Reek.

Begin 2009 zal het bedrijf verhuizen naar een nieuw pand in Oss, waar alle mogelijkheden voor uitbreiding zijn. Bij de onderneming werken zo’n 110 mensen, waarvan 90 chauffeurs die de 75 vrachtwagens, 80 opleggers en 50 containers op de weg houden. Tegenwoordig richt het bedrijf zijn pijlen ook op het containertransport via het spoor, als alternatief voor de steeds drukker wordende weg.

De huidige software
‘Wij werken met twee soorten pakketten, een operationeel pakket en een financieel pakket. Binnenkort is de volledige koppeling tussen beide pakketten gereed.’ Aan het woord is Bob Takken, de controller van ITC Holland Transport. Hij is verantwoordelijk voor de financiële administratie en hieruit voortvloeiend ook voor de financiële software.

Planbord
ITC Holland Transport werkt met een TMS-pakket, een transport management systeem. Met het systeem is het mogelijk om het materieel en de chauffeurs digitaal te plannen. Het systeem vervangt het oude planbord met kartonnen kaartjes dat nu nog aan de muur hangt. In het nieuwe systeem hebben alle wagens boordcomputers. ‘De wagens zijn onderweg te volgen en we kunnen zo communiceren met de chauffeurs. Operationeel is het TMS-pakket een perfect systeem, het is te gebruiken van order tot factuur.’

UNIT4 Multivers
Naast het TMS-pakket gebruikt ITC Holland Transport ook een financieel pakket: Multivers van UNIT4. ‘De prettige gesprekken met Jan Verdoorn van Logres en de grote voordelen van het pakket gaven de doorslag voor de keus voor Multivers. Wij zijn tevreden over Logres en het pakket. Multivers levert veel gebruiksgemak. We gebruiken het vooralsnog voor de dagelijkse dingen en het werkt goed.’

We gebruiken het vooralsnog voor de dagelijkse dingen en het werkt goed.’

Koppelen
‘Beide pakketten zijn voor ons van belang. Daarom is koppelen noodzaak. We hebben de stamgegevens van onze relaties in beide pakketten nodig. Het TMS-pakket is de basis. Logres heeft voor ons de financiële koppeling gemaakt om stamgegevens te exporteren naar Multivers. Deze koppeling gebruiken we nu al dagelijks.

Logres is nu bezig met het afronden van een tweede koppeling: het overbrengen van verkoopfacturen uit het TMS naar ons financiële systeem. We kunnen de koppeling nu al handmatig gebruiken. Straks zal het automatisch gaan. En dan is het TMS gekoppeld met de boordcomputers én met het financiële pakket. De voordelen van koppelen zijn duidelijk. Het draagt bij aan de optimalisatie van de workflow. Hierdoor ontstaat tijdwinst en dat levert weer een besparing van kosten op.’

Veelbelovend
‘Tijdens het implementatieproces kwam Corné van Werkhoven, de consultant van Logres, regelmatig over de vloer. Ik schat dat hij zo’n tien keer een dag geweest is. Elke keer kregen we een keurig werkverslag van wat gedaan was en wat nog gedaan moest worden. Alles was altijd netjes in kaart gebracht. Er is een veelbelovende start gemaakt.’

Alles was altijd netjes in kaart gebracht. Er is een veelbelovende start gemaakt.’

Kies een ERP partner die uw bedrijf als uitgangspunt neemt

Onze ERP-software

Groeit uw bedrijf? SAP Business One groeit met u mee. Het is een van de meest gebruikte ERP-systemen in de wereld en dat is niet voor niets: SAP Business One is flexibel en breed toepasbaar.
Meer over SAP Business One
KCS Wholesale is het ERP-systeem bij uitstek voor groothandels. U heeft hiermee een strategisch instrument in handen, waarmee u snel kunt inspelen op de veranderende informatiebehoefte.
Meer over KCS Wholesale
Een Business Intelligence-oplossing die u direct inzicht geeft in wat er binnen uw organisatie omgaat. Qlik Sense ontsluit uw databases met o.a. handige dashboards, analyses, rapportages. Helder, duidelijk en eenvoudig in gebruik.
Lees meer over Qlik Sense