JaJa Import & Export

Wereldwijd opererende groothandel

Wereldwijd opererende groothandel
JaJa Import & Export is een groothandel met een grote diversiteit aan tabaksartikelen, rokersbenodigdheden en verpakkingsmaterialen. Marc van Engelen, Financieel Manager bij JaJa, geeft aan dat alle producten in het assortiment wereldwijd worden geëxporteerd. Door gebruik te maken van een uitgebreid distributienetwerk kan er altijd snel geleverd worden.

Veranderende behoefte
Doordat veel bestellingen bij JaJa via de webshop worden verkocht en er daardoor veel handmatig werk werd verricht ontstond er behoefte aan een webshopkoppeling. Marc geeft aan dat een koppeling tussen het boekhoudpakket en hun webshop niet alleen tijd bespaart, maar ook nog eens fouten voorkomt.

Daarnaast zijn alle gegevens up to date, doordat alles digitaal geregeld wordt. Aangezien er met Exact DOS werd gewerkt is er eerst gekeken welke oplossing Exact aan JaJa zou kunnen leveren. De aanschaf van een webshopkoppeling bleek echter al zo kostbaar te zijn dat er JaJa ervan overtuigd was dat er wel een totaaloplossing te vinden was die beter bij hun gehele bedrijfsprocessen aansloot.

Marc geeft aan dat er namelijk ook een  aantal problemen liepen die niet adequaat werden opgepakt door hun Exact dealer. Dit alles in combinatie met het stoppen van de ondersteuning van Exact DOS was de aanleiding voor JaJa om zich te gaan oriënteren in de markt.

Vertrouwen
Marc vertelt dat hij bij Logres terecht is gekomen omdat hij via een bevriende onderneming had vernomen dat Logres een betrouwbare organisatie is met deskundige mensen. Een groot pluspunt zijn voor hem de eigen consultants. JaJa is hierdoor niet afhankelijk van een externe partij en er kan op deze manier snel geschakeld worden.

Marc geeft aan dat hij het erg belangrijk vindt dat gemaakte afspraken nagekomen worden. Er was namelijk naast UNIT4 Multivers ook gekeken naar Exact Globe. Alleen heeft men na de uitvoering van een testconversie hierover nooit meer wat vernomen.

Naast een goed gevoel over de aanstaande samenwerking met Logres werd tevens een mooie degelijke oplossing, genaamd Websolutions, geboden . Dit tegen een fractie van de investering welke men bij Exact kwijt zou zijn geweest voor de webshopkoppeling.

Websolutions is een webshop oplossing van Logres en zorgt ervoor dat de gegevens van en naar de webshop automatisch in het boekhoudpakket worden verwerkt. De keuze voor UNIT4 Multivers en Logres was dus ook snel gemaakt.

De keuze voor UNIT4 Multivers en Logres was dus ook snel gemaakt.

UNIT4 Multivers in gebruik
Marc geeft aan erg blij te zijn met de overstap naar UNIT4 Multivers. Exact was te groot voor ze en was te log om mee te werken. Er zaten veel fouten in de voorraadmodule en er moesten teveel handelingen worden uitgevoerd bij het in- en uitboeken en het aanmaken van een factuur.

De implementatie van UNIT4 Multivers  is zéér voorspoedig en snel verlopen. Een groot voordeel was dat er een 1-op-1 conversie kon worden uitgevoerd. JaJa heeft een grote stap voorwaarts gezet en mede door de koppeling tussen de webshop en UNIT4 Multivers worden er minder fouten gemaakt en bespaart men veel tijd.

Marc geeft aan erg blij te zijn met de overstap naar UNIT4 Multivers.

Kies een ERP partner die uw bedrijf als uitgangspunt neemt

Onze ERP-software

Groeit uw bedrijf? SAP Business One groeit met u mee. Het is een van de meest gebruikte ERP-systemen in de wereld en dat is niet voor niets: SAP Business One is flexibel en breed toepasbaar.
Meer over SAP Business One
KCS Wholesale is het ERP-systeem bij uitstek voor groothandels. U heeft hiermee een strategisch instrument in handen, waarmee u snel kunt inspelen op de veranderende informatiebehoefte.
Meer over KCS Wholesale
Een Business Intelligence-oplossing die u direct inzicht geeft in wat er binnen uw organisatie omgaat. Qlik Sense ontsluit uw databases met o.a. handige dashboards, analyses, rapportages. Helder, duidelijk en eenvoudig in gebruik.
Lees meer over Qlik Sense