Solide basis

ERP voor Import & Export bedrijven

Is internationale handel uw core business en bent u op zoek naar het ideale ERP-pakket voor de import & export-branche? Dan bent u bij Logres aan het goede adres. Wij hebben twee uitstekende ERP-pakketten in ons portfolio en veel ervaring in uw vakgebied.

Onze pakketten

Welke ERP-pakketten zijn geschikt voor de Import & Export branche?

  • KCS Wholesale (voorheen Unit4 Wholesale) is een bewezen ERP-pakket van Nederlandse bodem, speciaal afgestemd op (inter)nationale groothandels. Alle functionaliteiten die u nodig hebt zijn in dit pakket standaard aanwezig.
  • SAP Business One is geschikt wanneer u graag iets meer maatwerk wilt. Deze grote ERP-leverancier biedt u uitgebreide mogelijkheden die voor u op maat samengesteld kunnen worden. Diverse add-ons maken het pakket helemaal compleet.
Over Logres

Logres is uw ideale implementatie partner

Bent u actief als internationaal handelsbedrijf? Dan is Logres dé ideale partij om u op weg te helpen. Wij hebben bijna 30 jaar ervaring met het implementeren van ERP software in uw branch.

De Logres-aanpak bij het implementeren ERP-pakketten is herkenbaar aan de pragmatische werkwijze. Onze adviseurs zijn behalve ervaren ook zeer betrokken bij uw bedrijf. Zij overzien bovendien het gehele traject en kijken verder dan de implementatie van de software alleen.

Het gaat dan bijvoorbeeld ook om het informeren en enthousiasmeren van uw personeel voor dit nieuwe systeem, zodat het de software niet alleen praktisch werkt, maar ook door uw medewerkers gedragen wordt.

Quotes

Wat onze klanten zeggen

Logres begrijpt perfect waar onze prioriteiten liggen en weet ook zonder het te vragen wanneer er gas gegeven moet worden en wanneer dingen best wat langer mogen duren.

Met de consultants van Logres kan ik lezen en schrijven. Zij hebben de kennis en zorgvuldigheid die men mag verwachten.

Jaap Hoogendijk
Hoogendijk Import & Export
Bekijk volledige referentie

Ontdek hoe onze ERP-pakketten voor úw bedrijf kunnen werken

Onze adviseur komt graag bij u langs om te luisteren naar wat uw bedrijf nodig heeft.

Man met tablet
Corona

Houvast in onzekere tijden

Sinds corona hebben Import & Export bedrijven het vaak moeilijk. Uw ERP-pakket biedt overzicht en duidelijkheid: zowel voor uzelf als voor uw klanten.

Voorraden zijn soms schaars en het is lastig om te achterhalen wanneer producten weer beschikbaar zijn. Hierdoor lopen verkooporders gevaar. PNO controle (Promised Not Available) is daarom een welkome functionaliteit. Deze functionaliteit heet in ERP-taal Advanced Available to Promise (AAP).

Ook de vervoerskosten zijn steeds hoger. Met name de kosten voor het verschepen van een zeecontainer zijn hoog. In de modules Containermanagement en Verladingen kunt u deze kosten verrekenen met containermanagement en landed costs.

Functionaliteiten

Binnen uw bedrijf spelen allerlei complexe processen. Onze ERP import export pakketten bieden u direct inzicht in de verschillende processen en maakt schakelen tussen verschillende afdelingen eenvoudiger.

Financieel management

De financiële administratie volledig geïntegreerd met uw inkoop-, verkoop en logistieke processen. Van grootboek en facturering tot debiteuren en crediteuren: inzicht in uw complete financiën.

Rekening courant

Koppel samenhangende administraties van verschillende fiscale entiteiten en beheer die vanuit één administratie.

Verkoopadministratie

Alle verkoopdocumenten overzichtelijk in één systeem. Nooit meer een factuur kwijt!

Container Management

De modules Container Management en Verladingen helpen u grip te krijgen op uw logistieke processen. Zij volgen het gehele transportproces van uw goederen, stap voor stap.

Inkoop- en voorraadbeheer

Beheer en onderhoud op één centrale plek al uw transacties. Bestellingen, voorraad, creditnota’s, offertes, klantorders, facturen en debiteuren: alles is geïntegreerd in het systeem.

E-commerce

Of u uw producten nu B2C of B2B verkoopt, onze ERP-pakketten hebben diverse koppelingen en add-ons beschikbaar om een eigen webshop te runnen of uw producten via Bol.com of Amazon aan de man te brengen.

Bekijk alle functionaliteiten

Ontdek hoe onze ERP-pakketten voor úw bedrijf kunnen werken

Onze adviseur komt graag bij u langs om te luisteren naar wat uw bedrijf nodig heeft.

Man met tablet