Drie grote veranderingen in KCS Wholesale zomer 2020

Update 51 bevatte veel kleine verbeteringen die het gebruiksgemak van KCS Wholesale verbeteren. Maar achter de schermen werken de ontwikkelaars van Unit4 door aan enkele grote veranderingen het gehele pakket vernieuwen en verbeteren zullen.

Flexibele productschermen

Productschermen hadden tot nu toe een vaste vormgeving met een vaste volgorde van gegevens. Voor gebruikers was het echter mogelijk om een infoscherm-op-maat aan te maken via de informatieprofielen, waarin alleen de gegevens die voor u relevant zijn werden getoond in een volgorde die voor u het handigst was. Hier kon u echter geen wijzigingen in doen.

Unit4 werkt er echter aan om zowel de standaard productschermen als later ook verkooporders 100% flexibel te maken. U kunt deze schermen dus zo inrichten als u zelf het prettigst vindt én u kunt in dezelfde schermen wijzigingen doorvoeren.

Dat scheelt veel werk, met name wanneer u producten aanmaken moet. U hoeft niet eerst de vaste volgorde basisproduct – assortimentsproduct – leveranciersproduct – aanvullende productgegevens meer door: u ziet alle informatie in een scherm. Sneller, overzichtelijker en minder moeite voor u dus.

Product-API kan alleen gewijzigde producten synchroniseren

Veel bedrijven gebruiken de product-API van KCS Wholesale om hun producten te tonen op online platforms, zoals bijvoorbeeld het 2BA-platform, waar met name technische groothandels gebruik van maken.

Wanneer er een wijziging aan het productassortiment gedaan was kon de API tot nu toe 1 product tonen of direct het hele productassortiment synchroniseren. Dat kostte veel tijd en datacapaciteit.

De vernieuwde REST API maakt het nu echter mogelijk om alleen de recent gewijzigde producten te synchroniseren, waardoor uw producten altijd up-to-date getoond worden en sneller beschikbaar zijn op externe platforms. Dat levert u bijna gegarandeerd extra orders op. U hebt hiermee immers een snelheidsvoordeel ten opzichte van bedrijven die een oude SOAP-API gebruiken!

Continuous Delivery van updates voor iedere klant

We berichtten er al eerder over: Unit4 is al maandenlang aan het werken aan een platform waarmee updates automatisch gepusht kunnen worden naar gebruikers van KCS Wholesale. Deze klus is inmiddels zo goed als af.

Het platform is klaar, de pilots zijn gedraaid. Vanaf nu kan iedere klant van KCS Wholesale aangesloten worden. Op die manier worden updates automatisch naar uw bedrijf gepusht en altijd op de correcte manier geïnstalleerd op een door u gekozen moment. Hiervoor zijn geen handmatige handelingen meer nodig en hierbij is ook geen technische maar alleen nog functionele begeleiding van een Logres-consultant gewenst. Aanvragen voor maatwerk-updates kunnen vanaf nu volledig via het Continuous Delivery-portal worden gedaan en gevolgd.

Het voordeel is bovendien: u maakt altijd gebruik van de meest recente versie van KCS Wholesale en profiteert automatisch van alle voordelen die dat met zich meebrengt. Bij iedere update levert Unit4 namelijk nieuwe functionaliteiten op gebaseerd op actuele klantwensen. In de komende maanden zullen wij met u contact opnemen om ook uw bedrijf aan te sluiten op de agent.

Kies een ERP partner die uw bedrijf als uitgangspunt neemt

Onze ERP-software

Groeit uw bedrijf? SAP Business One groeit met u mee. Het is een van de meest gebruikte ERP-systemen in de wereld en dat is niet voor niets: SAP Business One is flexibel en breed toepasbaar.
Meer over SAP Business One
KCS Wholesale is het ERP-systeem bij uitstek voor groothandels. U heeft hiermee een strategisch instrument in handen, waarmee u snel kunt inspelen op de veranderende informatiebehoefte.
Meer over KCS Wholesale
Een Business Intelligence-oplossing die u direct inzicht geeft in wat er binnen uw organisatie omgaat. Qlik Sense ontsluit uw databases met o.a. handige dashboards, analyses, rapportages. Helder, duidelijk en eenvoudig in gebruik.
Lees meer over Qlik Sense