verouderde erp software

Een derde van industriële bedrijven gebruikt verouderde ERP-software

Maar liefst 36 procent van de industriële bedrijven gebruikt verouderde ERP-software. Dat blijkt uit een onderzoek van Skopos onder financieele managers in de industriële sector.

Van de 370 ondervraagde financiële eindverantwoordelijken zeggen er 133 dat het in hun bedrijf gebruikte ERP-pakket eigenlijk aan vervanging toe is. Hoewel ze over het algemeen tevreden zijn met de functionaliteiten is de oorzaak van de onvrede vaak dat het ERP-pakket dat gebruikt wordt niet meegroeit met de organisatie.

Nieuwe informatiebehoeften

“Bedrijven zijn voortdurend in ontwikkeling”, zegt Ruud Haring, directielid bij Skopos Rendementbouwers, “dat geldt helaas niet altijd voor het ERP-pakket dat gebruikt wordt. Veel bedrijven innoveren sneller dan hun ERP-pakket kan bijhouden. Bij het optimaliseren van processen ontstaan nieuwe informatiebehoeften.”

Veel bedrijven innoveren sneller dan hun ERP-pakket kan bijhouden.

Een voorbeeld hiervan is de toenemende aandacht voor aftersales service. Wanneer systemen niet kunnen meegroeien met het bedrijf, kunnen deze nieuwe informatiebehoeften niet goed worden ondersteunt.

Zucht van verlichting

Dianne Wagtho van Logres herkent het gezegde. “Onze consultants horen vaak een zucht van verlichting vallen wanneer ze een demo komen geven van de nieuwste versie van SAP Business One. Daarin is werkelijk aan alles gedacht. Het is prettig om een ERP-pakket aan te schaffen die vóórloopt op jouw bedrijfssituatie, in plaats van achterloopt.”

Ook de wetenschap dat SAP – het meest gebruikte ERP-systeem wereldwijd – voortdurend doorontwikkeld wordt is prettig. Dianne Wagtho: “SAP is een systeem dat niet stil staat. Duizenden ontwikkelaars in de wereld bouwen dagelijks aan add-ons die compatible zijn met SAP Business One. Daardoor is er voor elke wens wel een toepassing. Behalve dat is ook maatwerk een optie.”

Cloud-ERP

Driekwart van de ondervraagden zegt wel en duidelijke strategie uitgestippeld te hebben voor de software die het bedrijf de komende jaren wil gebruiken. Ook zegt driekwart open te staan voor een ERP-pakket in de cloud.

Haring: “We zijn allemaal thuis gewend aan het gebruik van social media, apps en verschillende devices. Dat zorgt ervoor dat we ook ook van bedrijfssoftware verlangen dat die op hetzelfde niveau toegankelijk en functioneel is.”

Dianne Wagtho: “Juist als het gaat om een online cloud-oplossing is snelheid een van de factoren die gaat tellen. Dankzij de SAP HANA database werkt SAP overal en altijd net zo snel als je thuis gewend bent van de apps en social media die je dagelijks gebruikt. Dat scheelt tijd, maar misschien nog wel meer ergernis.”

Bron: Whitepaper Bedrijfssoftware – Skopos Rendementbouwers

 


Doorpraten over de mogelijkheden van SAP Business One? Neem contact op!

Contact

 

 

 

 

Kies een ERP partner die uw bedrijf als uitgangspunt neemt

Onze ERP-software

Groeit uw bedrijf? SAP Business One groeit met u mee. Het is een van de meest gebruikte ERP-systemen in de wereld en dat is niet voor niets: SAP Business One is flexibel en breed toepasbaar.
Meer over SAP Business One
KCS Wholesale is het ERP-systeem bij uitstek voor groothandels. U heeft hiermee een strategisch instrument in handen, waarmee u snel kunt inspelen op de veranderende informatiebehoefte.
Meer over KCS Wholesale
Een Business Intelligence-oplossing die u direct inzicht geeft in wat er binnen uw organisatie omgaat. Qlik Sense ontsluit uw databases met o.a. handige dashboards, analyses, rapportages. Helder, duidelijk en eenvoudig in gebruik.
Lees meer over Qlik Sense