veel gestelde vragen sap business one

Dit is de top-5 van meest gestelde vragen over SAP Business One

Over SAP Business One is een hoop te vragen. Tegenwoordig zie je steeds vaker dat mensen hun complete zoekvraag in Google intypen. Zo weten we wat de meest gestelde vragen over SAP Business One zijn. Uiteraard beantwoorden we deze – en andere veel gestelde vragen over SAP Business One – graag op onze website. Dit is de top-5:

 1. Wat is SAP Business One?

  Sap Business One is een ERP-pakket voor MKB-bedrijven. SAP Business One is meest gebruikte ERP-pakket in deze doelgroep: het pakket wordt door meer dan 60.000 bedrijven in meer dan 170 landen gebruikt. De software verbindt medewerkers van alle afdelingen in je bedrijf in één digitaal systeem aan elkaar. Het bevat onder andere modules voor boekhouding & financiën, voorraad & distributie, productie & MRP, project- & resource management, verkoop & service en inkoop & operations. Het ERP-pakket is gestandaardiseerd, maar aan te vullen met functionaliteiten van externe bedrijven die add-ons hebben gebouwd die naadloos aansluiten op de originele software van SAP. Met SAP Business One digitaliseer je je bedrijfsprocessen en zorg je ervoor dat je efficiënter gaat werken.

 2. Is SAP Business One makkelijk?

  SAP Business One is relatief gemakkelijk in gebruik. De laatste jaren is er enorm geïnvesteerd in gebruiksvriendelijkheid. Het grote voordeel van SAP Business One is de eenduidigheid van de vormgeving. Als je eenmaal vertrouwd bent met het systeem kan je daardoor op alle pagina’s en overzichten die je onder ogen krijgt, relatief eenvoudig je weg vinden door het gebruik van herkenbare stijlelementen. Daarnaast is het mogelijk om SAP Business One aan te passen aan je eigen voorkeuren, eigen dashboards en buttons toe te voegen en er bestaan zelfs add-ons waarmee je een compleet nieuwe vormgeving toevoegt.

 3. Is SAP Business One hetzelfde als SAP?

  Nee, SAP is het moederbedrijf, SAP Business One is de naam van het product (het ERP-pakket voor midden- en kleinbedrijf). Behalve SAP Business One heeft SAP nog andere softwarepakketten zoals SAP S4/HANA. Deze software wordt door 68 procent van de multinationals in Nederland gebruikt.

 4. Is SAP Business One cloud-based?

  Dat is een keuze. SAP Business One kan zowel on-premise als cloud-based bij je geïnstalleerd worden. Het ligt er maar aan wat je voorkeur heeft. De on-premise installatie vind plaats op een lokale server, bijvoorbeeld in je kantoor. Dit garandeerd maximale veiligheid en controle over gevoelige data. Je kunt SAP Business One echter ook laten hosten in de cloud. Met deze optie hoef je zelf geen server in te richten en wordt je dus ontzorgt als het gaat om de prestaties van het ERP-systeem. Vraag onze adviseurs om advies voor jouw situatie.

 5. Is SAP Business One web-based?

  Nee, SAP Business One is een ERP-pakket dat op een lokale server staat geïnstalleerd bij jouw op kantoor of in de cloud wordt gehost. Grote delen van SAP Business One zijn echter wel via de browser te benaderen, met de SAP Business One Web Client. Voor medewerkers die vaak niet op kantoor aanwezig zijn, zoals servicemonteurs en salesmensen, bestaan speciale apps die het werken op afstand gemakkelijk maken. Daarbij komt dat je via een inlogomgeving vanaf elke locatie op de wereld 24/7 kunt inloggen op de SAP Business One-installatie van jouw bedrijf. Je kunt dus prima remote werken met SAP Business One en alle relevante data is altijd en overal voor je beschikbaar.

 

Kies een ERP partner die uw bedrijf als uitgangspunt neemt

Onze ERP-software

Groeit uw bedrijf? SAP Business One groeit met u mee. Het is een van de meest gebruikte ERP-systemen in de wereld en dat is niet voor niets: SAP Business One is flexibel en breed toepasbaar.
Meer over SAP Business One
KCS Wholesale is het ERP-systeem bij uitstek voor groothandels. U heeft hiermee een strategisch instrument in handen, waarmee u snel kunt inspelen op de veranderende informatiebehoefte.
Meer over KCS Wholesale
Een Business Intelligence-oplossing die u direct inzicht geeft in wat er binnen uw organisatie omgaat. Qlik Sense ontsluit uw databases met o.a. handige dashboards, analyses, rapportages. Helder, duidelijk en eenvoudig in gebruik.
Lees meer over Qlik Sense