SAP Business One Roadmap 2023

SAP Business One Roadmap 2022: mobiele toegang en Intelligent Enterprise

Wat zijn de belangrijkste ontwikkelingen bij SAP Business One? Dat presenteert SAP ieder jaar rond het einde van de zomerperiode. Ook dit jaar ziet de SAP Business One roadmap er veelbelovend uit.

{Download de roadmap (pdf)}

Drie belangrijke ontwikkelingen springen uit de plannen van SAP Business One voor het komende jaar: de doorontwikkeling van de SAP Business One Webclient, het inzetten op machine learning en artificial intelligence (SAP noemt dit Intelligent Enterprise) en tenslotte werk maken van duurzaamheid door SAP Business One Ecology Management. We bespreken de drie topics hieronder een voor een.

 1. SAP Business One Webclient

  Als de corona-periode iets duidelijk maakte, is het dat thuiswerken een blijvertje is. Waar vroeger vooral salesmensen en servicepersoneel vaak op de weg te vinden waren, zie je tegenwoordig dat ook kantoorpersoneel een of meerdere thuiswerkdagen heeft.

  Voor SAP Business One betekent dat een versnelde doorontwikkeling van de SAP Business One Web Client. Deze functionaliteit maakt SAP Business One overal en altijd online beschikbaar in de browser.

  In het midden van 2023 hoopt SAP nagenoeg alle functionaliteiten van SAP Business One óók in de Web Client beschikbaar te hebben. Daarnaast wordt stevig ingezet op de interface: die moet gebruiksvriendelijk, intuitief en bovendien geoptimaliseerd worden voor elke browser.

  Veel van de functionaliteiten van de SAP Business One Webclient kan je hier bekijken: playlist

 2. Intelligent Enterprise

  Efficient kunnen werken, was altijd al een van de belangrijkste doelen van SAP Business One. Door te digitaliseren en te automatiseren kunnen bedrijven veel tijd besparen.

  De nieuwste mogelijkheden van op het gebied van machine learning en artificial intelligence gaan echter veel verder dan het automatiseren van handmatige handelingen alleen. Het maakt SAP Business One ee stuk proactiever: het systeem zal steeds vaker voorstellen doen, herhalende activiteiten alvast voor je uitvoeren en klaar hebben liggen voor goedkeuring.

  Daarbij leunt SAP Business One zwaar op voorspellende analyses uit SAP Business One HANA. Het doel is om het leven van de SAP Business One gebruiker zo gemakkelijk mogelijk te maken.

  Hoewel SAP in 2022 en 2023 grote stappen wil zetten op dit gebied is de Intelligent Enterprise vooral ook een ontwikkeling van de komende jaren. We kunnen dus in de komende tijd steeds meer kleine en grote ontwikkelingen op dit gebied verwachten.

  Enkele functionaliteiten die nu al bestaan vind je hier: playlist

 3. SAP Business One Ecology Management

  Deze ontwikkeling maakt deel uit van een serie verbeteringen die door SAP Business One-gebruikers zelf aangedragen werden in de afgelopen maanden. Na de Annual Cycle Review in 2021 werden meer dan 1700 ideeen door SAP Business One-gebruikers ingediend, waarvan er al 100 gerealiseerd zijn. Nog eens 51 ervan worden op dit moment gebouwd en 44 andere zijn geaccepteerd en worden ingepland voorde komende periode.

  SAP Business One Ecology Management is een veelgevraagde functionaliteit voor SAP Business One. Deze functionaliteit voorziet in de behoeft om de ecologische voetafdruk van business beslissingen en business handelingen door te meten en te voorspellen met behulp van de software van SAP Business One. Deze functionaliteit staat wordt waarschijnlijk nog dit jaar gelanceerd.

Kies een ERP partner die uw bedrijf als uitgangspunt neemt

Onze ERP-software

Groeit uw bedrijf? SAP Business One groeit met u mee. Het is een van de meest gebruikte ERP-systemen in de wereld en dat is niet voor niets: SAP Business One is flexibel en breed toepasbaar.
Meer over SAP Business One
KCS Wholesale is het ERP-systeem bij uitstek voor groothandels. U heeft hiermee een strategisch instrument in handen, waarmee u snel kunt inspelen op de veranderende informatiebehoefte.
Meer over KCS Wholesale
Een Business Intelligence-oplossing die u direct inzicht geeft in wat er binnen uw organisatie omgaat. Qlik Sense ontsluit uw databases met o.a. handige dashboards, analyses, rapportages. Helder, duidelijk en eenvoudig in gebruik.
Lees meer over Qlik Sense