SAP Business One versie 10.0 is uit! Wat is er nieuw?

Het was het wachten waard: SAP Business One versie 10.0. In deze versie zijn een heleboel mooie verbeteringen doorgevoerd. We praten je in deze blog bij over de hoogtepunten.

 1. Nieuwe vormgeving

  Het eerste wat in het oog springt is natuurlijk de nieuwe vormgeving van SAP Business One. Moderner, rustiger en vooral: meer intuïtief en gebruiksvriendelijk.

  SAP heeft met de nieuwe vormgeving geprobeerd om wat meer eenheid in diverse producten en schermen te creëren, zodat je – als je producten en schermen van SAP gewend bent, eerder ziet waar je moet zijn. Bekijk de video.

 2. Nieuwe web client

  In het dagelijks gebruik van SAP Business One wil je overal en altijd in kunnen loggen en real-time toegang hebben tot alle gegevens die relevant voor je zijn. Dat kon al via browser-access en natuurlijk via de HANA Sales App en HANA Service App.

  In versie 10.0 is nu echter ook een web client beschikbaar waarin alle functionaliteiten voor Sales als een soort browser-app beschikbaar zijn Uiterst flexibel en platformonafhankelijk. Sneller, intuïtiever en vooral makkelijker dus.

  SAP heeft voor de vormgeving goed gekeken naar het succesvolle SAP Fiori-platform, waardoor de web client vertrouwd aanvoelt en je snel je weg hierin zult vinden.

 3. SAP Business One inrichten zoals jij dat wilt

  In versie 10.0 wordt ook een flinke stap gezet als het gaat om UDF’s (User Defined Fields). In veel schermen krijg je zelf de mogelijkheid om extra velden toe te voegen of te verwijderen.

  Ook kun je zelf veldnamen kiezen. Dit maakt het gemakkelijk om extra informatie toe te voegen aan producten, orders, klanten, facturen en dergelijke die je graag inzichtelijk wilt hebben als je SAP Business One gebruikt. En het mooie is: je kunt direct ook zoeken in de door jou toegevoegde velden. Bekijk de video.

 4. Veelgevraagde kleine verbeteringen

  In SAP Business One versie 10.0 is aan alles te zien dat SAP input van klanten serieus neemt. Er zijn enorm veel kleine verbeteringen opgenomen die in eerste instantie niet erg ingrijpend lijken, maar in het dagelijks gebruik alle verschil van de wereld maken. Allemaal verbeteringen die dagelijkse gebruikers van SAP Business One erg blij gaan maken. Een paar voorbeelden:
  – grotere invoervelden voor Sales
  – de mogelijkheid om nieuwe witregels aan te maken of juist niet te tonen. Bekijk de video.
  – extra filteropties en zoekschermen in diverse schermen.
  – slimme doorklikmogelijkheden
  – de mogelijkheid om diverse schermen te printen, waarbij je kunt kiezen wat je wel en niet op de print wilt tonen.

 5. Office 365 integratie

  SAP Business One werkte altijd al prima in combinatie met de programma’s van Microsoft Office op je computer. Maar in de nieuwe versie van SAP Business One kun je ook gemakkelijk connecten met de online versie van deze programma’s in Microsoft Office 365.

  Je kunt dus bijvoorbeeld gemakkelijk worddocumenten of excelloverzichten exporteren en online bewerken en opslaan of direct mailen. Hierdoor ben je niet langer afhankelijk van lokaal geïnstalleerde Microsoft Office-programma’s, maar kun je SAP Business One en de Microsoft Office programma’s samen overal en altijd (mobiel) gebruiken. Bekijk de video.

 6. Klaar voor de Brexit

  Hoe lang Groot-Brittanie er ook over doet om zich af te scheiden van de EU: SAP Business One is er klaar voor. Of je nu zaken doet met een EU-lidstaat of niet: met de nieuwe omrekenmodule van SAP Business One kun je eenvoudig belastingtarieven omzetten en BTW berekenen of juist niet berekenen.

  Een aantal van deze veranderingen zullen direct doorgevoerd worden in SAP Business One zodra de Brexit een feit is. Zo wordt het Verenigd Koninkrijk technisch een andere locatie. De module uit SAP Business One versie 10.0 is ingericht op diverse uitkomsten van de Brexit-onderhandelingen, zodat jouw business te allen tijde gewoon doorgang kan vinden. Bekijk de video.

Meer voordelen van SAP Business One versie 10.0 bekijken?

Download de pdf met highlights of bekijk de video:

Update naar SAP Business One 10.0

Toe aan een upgrade van SAP Business One? Onze consultants nemen vanzelf contact met je op, maar natuurlijk kun je ook zelf contact met ons opnemen. Doe dat vooral ook als je vragen hebt of hulp nodig hebt bij het in gebruik nemen van de nieuwe versie. Wij helpen je graag!

Kies een ERP partner die uw bedrijf als uitgangspunt neemt

Onze ERP-software

Groeit uw bedrijf? SAP Business One groeit met u mee. Het is een van de meest gebruikte ERP-systemen in de wereld en dat is niet voor niets: SAP Business One is flexibel en breed toepasbaar.
Meer over SAP Business One
KCS Wholesale is het ERP-systeem bij uitstek voor groothandels. U heeft hiermee een strategisch instrument in handen, waarmee u snel kunt inspelen op de veranderende informatiebehoefte.
Meer over KCS Wholesale
Een Business Intelligence-oplossing die u direct inzicht geeft in wat er binnen uw organisatie omgaat. Qlik Sense ontsluit uw databases met o.a. handige dashboards, analyses, rapportages. Helder, duidelijk en eenvoudig in gebruik.
Lees meer over Qlik Sense