Vijf signalen dat u klaar bent voor een ERP-systeem

In een groeiend bedrijf worden vaak al diverse softwareapplicaties gebruikt om verschillende processen te beheren. Maar: wanneer weet u dat u deze tools ontgroeid bent en klaar bent voor een modern ERP-systeem? Vijf signalen op een rijtje.

 1. Alledaagse activiteiten kosten veel tijd.
  Als het steeds langer duurt om normale alledaagse activiteiten uit te voeren, zoals het sluiten van de boeken, dan komt dat meestal omdat u de gegevens hiervoor uit diverse applicaties halen moet.ERP-software integreert deze losse oplossingen en slaat de data op in één systeem met één interface. Dat zorgt ervoor dat u een stuk efficiënter kunt werken!
 2. U hebt veel onbeantwoorde zakelijke vragen.
  Stel dat iemand u vraagt wat een bepaalde productlijn eigenlijk opbrengt. Of iemand wil weten hoeveel retouren u maandelijks krijgt teruggestuurd. Is het antwoord dan direct beschikbaar?Als dat niet het geval is, komt dat waarschijnlijk doordat u werkt met diverse systemen die niet of nauwelijks met elkaar communiceren. Daardoor hebt u slechts beperkte toegang tot data en KPI’s. ERP-software geeft u echter binnen mum van tijd antwoord deze en andere belangrijke vragen.
 3. Uw zakelijke processen lopen niet goed (genoeg)
  Sommige van uw bedrijfsprocessen zijn in de loop der tijd ontstaan vanuit een bepaalde manier van werken. Echter: hier is nooit goed over nagedacht, waardoor dingen soms omslachtig gaan en er checks en dubbelchecks nodig zijn om u ervan te vergewissen dat u de kwaliteit kunt leveren die uw klanten van u verwachten.Wanneer u een ERP-systeem implementeert is dat vaak reden om bedrijfsprocessen opnieuw tegen het licht te houden en voor eens en altijd efficiënt in te richten.
 4. Een deel van de administratieve processen verloopt handmatig
  Gebruiken de meeste afdelingen in uw bedrijf hun eigen applicaties en processen om het werk gedaan te krijgen? Dan bent u naar alle waarschijnlijkheid veel tijd kwijt aan het invoeren van dubbele data, met alle risico’s van dien.Als informatie tussen systemen niet kan stromen, duren rapportages langer en komen fouten regelmatig voor. Het besluitvormingsproces wordt daardoor aanzienlijk vertraagd.
 5. U loopt kansen mis, waarop u snel zou moeten reageren
  Besteed u zoveel tijd aan uw huidige bedrijfsvoering dat u geen veelbelovende nieuwe kansen kunt grijpen? Dan wordt de verdere groei van uw bedrijf belemmerd door de gebrekkige digitale structuur.Nieuwe ERP-systemen bevatten geavanceerde, intelligente mogelijkheden, zoals machine learning en predictive analytics, waardoor het gemakkelijker wordt om nieuwe business op te starten en de kansen te pakken die langskomen.

Tijd om de losse applicaties te vervangen door één ERP-systeem? Onze adviseurs komen graag bij u langs om de opties met u te bespreken. U krijgt van ons altijd eerlijk advies en wij verwijzen u graag door naar een ander als wij geen oplossing voor u in ons portfolio hebben.

Kies een ERP partner die uw bedrijf als uitgangspunt neemt

Onze ERP-software

Groeit uw bedrijf? SAP Business One groeit met u mee. Het is een van de meest gebruikte ERP-systemen in de wereld en dat is niet voor niets: SAP Business One is flexibel en breed toepasbaar.
Meer over SAP Business One
KCS Wholesale is het ERP-systeem bij uitstek voor groothandels. U heeft hiermee een strategisch instrument in handen, waarmee u snel kunt inspelen op de veranderende informatiebehoefte.
Meer over KCS Wholesale
Een Business Intelligence-oplossing die u direct inzicht geeft in wat er binnen uw organisatie omgaat. Qlik Sense ontsluit uw databases met o.a. handige dashboards, analyses, rapportages. Helder, duidelijk en eenvoudig in gebruik.
Lees meer over Qlik Sense