sap business one vooruitzichten 2024

Wat verwacht SAP van 2024 voor SAP Business One?

Elk jaar in januari houdt Rainer Zinov, Product Manager van SAP Business One een jaaropening speech met een terugblik en een vooruitblik. Interessant voor SAP Partners, maar zeker ook interessant voor SAP Business One-gebruikers!

“Features matter, only as long as the foundations work” trapt Rainer af. Met andere woorden: we kunnen super veel functionaliteiten en toepassingen verzinnen, maar als de basis niet goed is ben je nergens…

De basis in orde

De basis van SAP Business One is volgens Rainer een betrouwbare en vooral veilige database.

“We zien dat hackers en cybercrime-bedrijven steeds vaker MKB-bedrijven uitkiezen als doelwit, omdat zij gemakkelijker te hacken zijn dan grote bedrijven.

We willen echter dezelfde veiligheid voor onze MKB-klanten als voor grote bedrijven die SAP by Design gebruiken. Daarom hebben we in 2023 veel geïnvesteerd in het beveiligen van onze data. Als we moeten kiezen waarin we investeren, komt veiligheid altijd het eerst.”

SAP Business One Web Client

Het afgelopen jaar stond in het thema van het versneld doorontwikkelen van de SAP Business One Web Client. Het doel is om SAP Business One volledig te ontsluiten in de webbrowser. Dat is een hele klus, want internetbrowsers hebben ook hun beperkingen.

De SAP Business One Web Client zit nu ongeveer op 50% en aan het einde van 2024 moet dat percentage een flink stuk gestegen zijn! In 2024 worden steeds meer (externe) functionaliteiten en systemen ontsloten.

Artificial Intelligence (AI)

Ook het SAP Business Technology Platform wordt steeds belangrijker. Op dit platform kunnen bedrijven eenvoudig nieuwe maatwerkfunctionaliteiten bouwen en toevoegen aan SAP.

Rainer geeft het voorbeeld van een chatbot die informatie uit SAP Business One ophaalt en gebruikers helpt om het systeem te gebruiken. “Met behulp van AI-technologie en het SAP BTP-platform hadden we deze chat in slechts twee dagen up-and-running!”

Privacy-wetgeving

In 2024 wordt dus flink doorontwikkeld aan de core van SAP Business One zodat de basis van het systeem zo krachtig mogelijk blijft. Daarnaast wordt verder ontwikkeld aan de SAP Business Web Client.

Omdat SAP Business One in zoveel landen gebruikt wordt zijn er ook voortdurend wisselende privacy-eisen waaraan SAP moet voldoen. Ook daar is SAP Business One in 2024 druk mee.

SAP Business One 11.0

Ondanks de drukke agenda probeert SAP ook altijd ruimte genoeg te reserveren voor wensen en verbeteringen die partners en SAP-gebruikers inbrengen. Uiteindelijk gaat het stap voor stap richting SAP Busines One versie 11.0. Halverwege 2024 zal hier steeds meer informatie over naar buiten komen.

Bekijk ook: SAP Business One Road Map januari 2024

 

SAP Business One proces metro map

Kies een ERP partner die uw bedrijf als uitgangspunt neemt

Onze ERP-software

Groeit uw bedrijf? SAP Business One groeit met u mee. Het is een van de meest gebruikte ERP-systemen in de wereld en dat is niet voor niets: SAP Business One is flexibel en breed toepasbaar.
Meer over SAP Business One
KCS Wholesale is het ERP-systeem bij uitstek voor groothandels. U heeft hiermee een strategisch instrument in handen, waarmee u snel kunt inspelen op de veranderende informatiebehoefte.
Meer over KCS Wholesale
Een Business Intelligence-oplossing die u direct inzicht geeft in wat er binnen uw organisatie omgaat. Qlik Sense ontsluit uw databases met o.a. handige dashboards, analyses, rapportages. Helder, duidelijk en eenvoudig in gebruik.
Lees meer over Qlik Sense