Groothandel met nieuwe én gebruikte kantoormeubelen stapt over naar SAP Business One

Hoe kan je het onderste uit de kan halen, wanneer je overstapt van erp-pakket? Multi Ratio ontdekte dat SAP Business One hét erp-pakket was waarmee ze grip konden krijgen op hun ingewikkelde bedrijfsprocessen. 

Multi Ratio verkoopt nieuwe kantoormeubelen. Tot zo ver niets ingewikkelds voor een erp-pakket. Maar: ze kopen ook tweedehands kantoormeubelen in en verkopen die weer. Ook goed te doen in de meeste erp-pakketten. Echter: klanten kunnen bij Multi Ratio ook hergebruikte kantoormeubelen naar eigen smaak laten bekleden of kleuren. En je kunt onderdelen van producten apart kopen. Dat maakt zowel voorraadbeheer als logistiek en planning behoorlijk complex. Gelukkig lukt het Logres om met SAP Business One een oplossing te bieden waarin alle bedrijfsprocessen netjes gevolgd worden.

Voor: uitdagingen en kansen

  • Veel handmatig werk en weinig overzicht
  • Doordat gebruikte producten op maat gemaakt worden en ook losse productonderdelen verkocht worden is voorraadbeheer, logisitiek en planning een uitdaging.

Waarom SAP en Logres

  • Logres bood twee ERP-systemen aan waaruit Multi Ratio wilde kiezen, de demonstratie op kantoor van Logres trok de groothandel over de streep.
  • De keus viel op SAP Business One vanwege de flexibiliteit en de compleetheid van het systeem.

Na: Resultaat

  • In voorbereiding de complete database van Multi Ratio opgeschoond
  • Website gekoppeld aan SAP Business One
  • Communicatie met het magazijn is verbeterd dankzij invoering van het nieuwe ERP
  • Meer overzicht over de producten, voorraden, logistiek en planning
  • Via gekoppelde module ziet Multi Ratio precies waar monteurs zijn en hoeveel tijd ze nog nodig hebben, waardoor de planner betere en efficiëntere planningen kan maken.

Bekijk ook de factsheet op de website van SAP

Lees de hele referentie

Kies een ERP partner die uw bedrijf als uitgangspunt neemt

Onze ERP-software

Groeit uw bedrijf? SAP Business One groeit met u mee. Het is een van de meest gebruikte ERP-systemen in de wereld en dat is niet voor niets: SAP Business One is flexibel en breed toepasbaar.
Meer over SAP Business One
KCS Wholesale is het ERP-systeem bij uitstek voor groothandels. U heeft hiermee een strategisch instrument in handen, waarmee u snel kunt inspelen op de veranderende informatiebehoefte.
Meer over KCS Wholesale
Een Business Intelligence-oplossing die u direct inzicht geeft in wat er binnen uw organisatie omgaat. Qlik Sense ontsluit uw databases met o.a. handige dashboards, analyses, rapportages. Helder, duidelijk en eenvoudig in gebruik.
Lees meer over Qlik Sense