Zes misverstanden over SAP Business One

SAP Business One is voor veel bedrijven de ideale oplossing bij de keuze voor een nieuw ERP pakket. Onze adviseurs komen dagelijks bij bedrijven die dit pakket met veel tevredenheid gebruiken. Toch bestaan er ook veel misverstanden over SAP Business One.

SAP Business One is echter wel een erp-pakket waar u veel kanten mee uit kunt en om die reden bij veel bedrijven past. Veel van onze klanten vragen zich af echter af: is zo’n groot en algemeen gebruikt erp-pakket wel geschikt voor mijn specifieke business? Wij geven vanuit onze kennis en ervaring graag antwoord op de meest voorkomende vooroordelen.

 1. “SAP Business One is niet zo geschikt voor kleinere bedrijven”
  Het klantenbestand van SAP van meer dan 100.000 bedrijven bestaat voor maar liefst 77% uit kleine en middelgrote bedrijven. Wereldwijd werken dus meer dan 75.000 MKB-ondernemingen met SAP. SAP heeft een marktaandeel van 10% binnen het kleinbedrijf en is met 26% marktleider binnen het middenbedrijf.
 2. “SAP Business One is te uitgebreid voor ons. Wij gebruiken al die functionaliteiten niet.”
  Hoe uitgebreid SAP Business One wordt geïmplementeerd is juist erg afhankelijk van de grootte van uw organisatie. U kunt kiezen welke functionaliteiten aansluiten op uw manier van werken. Alleen díe functionaliteiten worden bij u geïnstalleerd. Om het gebruiksgemak te vergroten en de oplossingen maximaal te benutten, biedt Logres samen met SAP diverse opleidingen voor gebruikers. SAP-oplossingen zijn schaalbaar waardoor ze mee kunnen groeien met uw onderneming.
 3. “Onze manier van werken is te ingewikkeld voor SAP Business One”
  Dit is juist een kracht van SAP Business One! Binnen SAP Business One kunt u processen modeleren, zodat die optimaal af te stemmen zijn op de processen van uw organisatie.
 4. “De implementatie van SAP Business One is zo ingrijpend, dat verdienen we nooit terug”
  Dankzij onze jarenlange ervaring met het MKB en onze specifieke kennis met SAP Business One binnen bijvoorbeeld de handelsbranche en procesindustrie, kunnen wij garanderen dat SAP Business One snel geïmplementeerd is en snel resultaat oplevert. Wereldwijd worden 61% van alle SAP ERP implementaties opgeleverd binnen 9 maanden, 40% wordt afgerond in minder dan 6 maanden. Voor middelgrote bedrijven is dit gemiddeld 4 maanden.
 5. “Wij gebruiken enkele applicaties die naar alle waarschijnlijkheid niet met SAP kunnen gekoppeld worden” 
  Ook dit is juist een sterk punt van SAP. SAP heeft een innovatief Integration Framework waarmee we met nieuwe en geavanceerde technologie een integratie tot stand kunnen brengen met andere applicaties die u in uw organisatie gebruikt. Het bouwen van deze koppelingen is onze specialiteit.
 6. “SAP is te ingewikkeld om te gebruiken. Je hebt bijna een opleiding nodig om het te snappen”  
  SAP Business One is heel grafisch ingesteld, zodat u als gebruiker niet meer in een menu hoeft te zoeken naar de juiste functie, maar gewoon op een plaatje klikt. Gebruiksvriendelijker en intuïtiever wordt het niet! Mocht het desondanks nodig zijn dat u of uw medewerkers een korte of langere training ontvangen, dan kan Logres dit voor u regelen.

Als SAP Gold Partner heeft Logres veel ervaring met het introduceren en implementeren van dit product bij diverse bedrijven uit allerlei branches. Toch is SAP Business One niet het enige erp pakket wat wij adviseren of waar wij ervaring mee hebben.

Onze adviseurs kijken altijd uitgebreid naar uw persoonlijke situatie. Leg ons uw overwegingen voor en wij helpen u een verstandige en goed overwogen keuze te maken voor een erp pakket.

VRIJBLIJVEND ADVIESGESPREK

Kies een ERP partner die uw bedrijf als uitgangspunt neemt

Onze ERP-software

Groeit uw bedrijf? SAP Business One groeit met u mee. Het is een van de meest gebruikte ERP-systemen in de wereld en dat is niet voor niets: SAP Business One is flexibel en breed toepasbaar.
Meer over SAP Business One
KCS Wholesale is het ERP-systeem bij uitstek voor groothandels. U heeft hiermee een strategisch instrument in handen, waarmee u snel kunt inspelen op de veranderende informatiebehoefte.
Meer over KCS Wholesale
Een Business Intelligence-oplossing die u direct inzicht geeft in wat er binnen uw organisatie omgaat. Qlik Sense ontsluit uw databases met o.a. handige dashboards, analyses, rapportages. Helder, duidelijk en eenvoudig in gebruik.
Lees meer over Qlik Sense