sales manager sv land

‘Als ERP-leverancier kan Logres echt impact hebben op het succes van een onderneming’

ERP-software is een interessante tak van sport, vindt Bauke Keune, de nieuwe accountmanager van Logres. ‘Onze software is veel meer dan het antwoord op één specifiek probleem. Het is gecompliceerde software die ingrijpt in het hart van je organisatie.’

Bauke kan het weten want hij is al een flinke tijd werkzaam in de IT-sector en heeft ervaring met diverse softwareoplossingen. ‘Software past  bij mijn manier van denken. Het zit logisch in elkaar. Het is gewoon een serie keuzes die een rijtje dominosteentjes laat omvallen. Welke steentjes er vallen is afhankelijk van welk steentje je het eerst omtikt. Ik hou ervan!’

Simpel maken

Het leuke van zijn vak vindt Bauke dat hij voor klanten van Logres complexe softwareoplossingen simpel en inzichtelijk mag maken.

‘Dat begint met goed luisteren. Als accountmanager is dat misschien wel je belangrijkste kwaliteit. Ik probeer me altijd te verplaatsen in de schoenen van de klant. Ik wil weten welke processen er lopen in een organisatie. De uitdaging is telkens weer om die processen te verbeteren met de ERP-software die we aanbieden.

Goed luisteren is de belangrijkste kwaliteit van een accountmanager

Kijk: hoe trots we ook zijn op onze ERP-pakketten, er zijn een hoop pakketten die vergelijkbare functionaliteiten in zich hebben. Niet voor niets zegt Logres: ERP-software werkt pas als ze goed geïmplementeerd wordt. Het gaat erom dat je de business van de klant begrijpt en dat je de ERP-software in het voordeel van de klant laat werken.’

Nee is ook een antwoord

Wat Bauke aansprak in Logres is de nuchterheid en de no-nonsense mentaliteit van het bedrijf.

‘Goede verwachtingen scheppen is belangrijk. Als iets niet haalbaar is, moet je daar eerlijk over zijn. In zo’n geval kan die klant beter naar een andere partij gaan. We moeten geen dingen beloven die we niet waar kunnen maken. Temeer omdat we er voor de lange termijn inzitten. Logres zal nooit voordeeltjes kiezen op de korte termijn die op de lange termijn uiteindelijk slecht uitpakken voor de klant.’

Logres zal nooit voordeeltjes kiezen op de korte termijn die op de lange termijn uiteindelijk slecht uitpakken voor de klant.

Vertrouwensband

Bauke realiseert zich terdege dat Logres niet alleen software implementeert en dan de deur weer achter zich dichttrekt.

‘Wij zijn veel meer dan dat! Voor een ondernemer zijn wij een belangrijke kennispartner met verregaand inzicht in hoe zijn bedrijf reilt en zeilt. Daarvoor is een vertrouwensband nodig: bedrijven zijn tenslotte best wel afhankelijk van hun ERP-partner.

Bauke: ‘Als wij het zouden verpesten, dan loopt de hele business schade op. Tenslotte komen alle informatiestromen en processen in een bedrijf samen in dat ene ERP-systeem! Als ondernemer wil je dus het liefst in zee gaan met een partner met een goede reputatie en een trackrecord waar je op kunt vertrouwen. Zo staat Logres gelukkig ook wel in de markt bekend.’

Voldoening

Wat maakt Baukes dag de moeite waard? Bauke: ‘Vorige week reed ik een dagje met collega Jan Verdoorn door het land om klanten te bezoeken. Eerst zaten we een ochtend met een bedrijf waar een werkgroep was geformeerd met een dwarsdoorsnede van het bedrijf. Alle onderdelen waren erin vertegenwoordigd.

Het is leuk om Jan te zien presenteren (dat doet ‘ie goed!) en dan aan die gezichten af te lezen hoezeer bepaalde mogelijkheden en functionaliteiten de verschillende medewerkers aanspreken.

In de middag belandden we letterlijk aan de keukentafel bij een potentiële nieuwe klant die bijzonder open en eerlijk vertelde over zijn bedrijf en de uitdagingen waar hij dagelijks mee te maken krijgt.

Precies dat is zo mooi: de eerlijkheid, de afwisseling en de manier waarop wij bedrijven verder kunnen helpen. Na zo’n dag rijd ik echt fluitend naar huis.’

Kies een ERP partner die uw bedrijf als uitgangspunt neemt

Onze ERP-software

Groeit uw bedrijf? SAP Business One groeit met u mee. Het is een van de meest gebruikte ERP-systemen in de wereld en dat is niet voor niets: SAP Business One is flexibel en breed toepasbaar.
Meer over SAP Business One
KCS Wholesale is het ERP-systeem bij uitstek voor groothandels. U heeft hiermee een strategisch instrument in handen, waarmee u snel kunt inspelen op de veranderende informatiebehoefte.
Meer over KCS Wholesale
Een Business Intelligence-oplossing die u direct inzicht geeft in wat er binnen uw organisatie omgaat. Qlik Sense ontsluit uw databases met o.a. handige dashboards, analyses, rapportages. Helder, duidelijk en eenvoudig in gebruik.
Lees meer over Qlik Sense