vrouw it

‘Na het weekend denk ik: Yes, het is weer maandag!’

Het was voor beiden een kleine carrièreswitch, maar wel een die goed uitpakte. Sarah en Wenda kozen voor een baan als Business Consultant bij Logres. ‘Ik kan hier optimaal gebruik maken van mijn talenten.’

De week begint voor Sarah en Wenda altijd met een kantoordag in Barneveld. Het hele team is dan op kantoor en de week wordt dus gezamenlijk gestart. Sarah: ‘Het is de dag waarin ik kan sparren met ervaren collega’s en consultants, maar het is ook de dag van de maandagmiddagborrel. Dat is echt een briljant idee: zou elk bedrijf moeten doen! Veel beter dan een vrijdagmiddagborrel: je start de week echt leuk. Ik heb na het weekend telkens weer zin om te beginnen!

Alles komt samen

De twee collega’s zijn op dezelfde dag gestart. Wenda kwam uit een internationaal bedrijf dat gevestigd was in België en heeft ervaring met het implementeren van het “grote” SAP ERP systeem, maar ook met software applicaties en apps voor zorginstellingen.

Ook Sarah heeft ervaring met het implementeren van een ERP-systeem in de automotive. Bij het bedrijf waar zij werkte heeft zij dit project van A tot Z gedaan.

Beide vrouwen hebben ook ervaring met projectmanagement, coördinatie en relatiemanagement. In hun functie bij Logres komt alles samen: zowel hun ervaring met ERP-systemen als de projectmanagement-skills en de menselijke kant ervan.

IT-vrouwen

In de IT-wereld waren enkele jaren geleden nog niet zoveel vrouwen werkzaam, maar inmiddels wordt de verdeling steeds eerlijker. Ook bij Logres. Sarah: ‘Er wordt hier niet gekeken naar gender, maar naar kwaliteiten en vaardigheden. We hebben zelfs een vrouwelijke directeur. Dianne is iemand die potentieel ziet, ruimte biedt en veel begrip heeft voor mensen.’

Beiden denken niet dat vrouwen in de ICT heel anders zijn dan hun mannelijke collega’s. ‘Je moet dat niet zo zwart-wit bekijken. Iedereen heeft andere kwaliteiten, dat hangt echt niet met je sekse samen.’

Wel vinden ze het leuk om samen op te trekken. ‘We zijn tegelijk begonnen bij Logres en hebben een flexruimte “geconfisqueerd” waar we samen hebben zitten blokken op onze SAP Business One-certificering en nu samen kunnen sparren over onze projecten.

Nuchter

Het is niet alleen de functie die anders is voor Sarah en Wenda. Ook de bedrijfscultuur en de klanten zijn anders.

Wenda: ‘Logres is een open en warm bedrijf. Er heerst een prettige nuchterheid. Iedereen is recht door zee en zegt gewoon waar het op staat. De lijnen zijn kort en de hiërarchie is plat.’

Sarah: ‘Het is ook het vertrouwen wat je krijgt. Ik ben gewend dat werkzaamheden voortdurend intern gecheckt en gecontroleerd worden. Bij houden we de kwaliteit hoog, maar kijken we elkaar niet op de vingers. Het belangrijkst is dat de implementatie slaagt en dat de klant tevreden is. Elkaar bezig houden past niet zo bij ons.’

Goede keus

Al met al hebben Sarah en Wenda het enorm naar hun zin bij Logres. Wenda: ‘Ik hou er echt van om met innovatieve dingen bezig te zijn: jezelf vernieuwen en meegaan met de tijd. Deze baan is echt toekomstgericht: dat vind ik inspirerend.

Sarah: ‘Ik merk dat ik heel veel energie krijg van mijn werk. Ik vind het leuk om projecten te draaien en bij klanten te zijn. Ik kan hier al mijn talenten kwijt.’

Kies een ERP partner die uw bedrijf als uitgangspunt neemt

Onze ERP-software

Groeit uw bedrijf? SAP Business One groeit met u mee. Het is een van de meest gebruikte ERP-systemen in de wereld en dat is niet voor niets: SAP Business One is flexibel en breed toepasbaar.
Meer over SAP Business One
KCS Wholesale is het ERP-systeem bij uitstek voor groothandels. U heeft hiermee een strategisch instrument in handen, waarmee u snel kunt inspelen op de veranderende informatiebehoefte.
Meer over KCS Wholesale
Een Business Intelligence-oplossing die u direct inzicht geeft in wat er binnen uw organisatie omgaat. Qlik Sense ontsluit uw databases met o.a. handige dashboards, analyses, rapportages. Helder, duidelijk en eenvoudig in gebruik.
Lees meer over Qlik Sense