“Meer vrouwen in de ICT!”

Juni 1995

Eindelijk was het dan zover, ik mocht voor het eerst alleen naar een klant om een nieuwe module te installeren en in te richten. Keurig op tijd stond ik bij de balie te wachten op mijn contactpersoon. Toen hij de trap af kwam keek hij verbaasd om zich heen en achter mij. Ook ik keek achter me maar zag niks. Vervolgens kwam het: ‘Ben jij hier alleen?!’.

Ik wist niet of ik moest huilen of lachen. Alle collega’s van de beste man gingen lachen.  En ja: ik was een jongedame. En nee: dat hadden ze niet verwacht. Zegt misschien ook iets over de planning van toen. Na een productieve dag ben ik nog vaak bij deze klant geweest en is er nooit meer gevraagd of ik alleen was.

Juni 2017

Inmiddels zit ik aan de andere kant en mag ik de planning voor onze klanten regelen. Niet meer zo piepjong als toen maar nog steeds een dame. En ik mag nu ook meer vrouwelijke collega’s plannen. Op bijna iedere afdeling van Logres minstens één en hopelijk komen er nog veel meer.

Want was het niet oud-eurocommissaris Neelie Kroes die riep om meer vrouwen in de ict? Refererend aan de trend van de opkomst van gelijkheid voor vrouwen en de opkomst van nieuwe informatie- en communicatietechnologie. En waar die twee trends kruisen, wordt het boeiend, gaf zij aan. Ik en mijn vrouwelijke collega’s kunnen dit natuurlijk beamen. Geen baan zo afwisselend en uitdagend als in de ICT.

Wil je één van mijn collega’s op locatie? Bel of mail me maar. En voor alle vrouwen wie dit lezen en denken, dat is iets voor mij, kijk eens bij onze vacatures.

Ingrid van de Graaf
planning@logres.nl

Kies een ERP partner die uw bedrijf als uitgangspunt neemt

Onze ERP-software

Groeit uw bedrijf? SAP Business One groeit met u mee. Het is een van de meest gebruikte ERP-systemen in de wereld en dat is niet voor niets: SAP Business One is flexibel en breed toepasbaar.
Meer over SAP Business One
KCS Wholesale is het ERP-systeem bij uitstek voor groothandels. U heeft hiermee een strategisch instrument in handen, waarmee u snel kunt inspelen op de veranderende informatiebehoefte.
Meer over KCS Wholesale
Een Business Intelligence-oplossing die u direct inzicht geeft in wat er binnen uw organisatie omgaat. Qlik Sense ontsluit uw databases met o.a. handige dashboards, analyses, rapportages. Helder, duidelijk en eenvoudig in gebruik.
Lees meer over Qlik Sense