Support Consultant Patrick Haas: ‘Vertrouwen krijgen is heel belangrijk!’

Full-support leveren is voor Logres altijd al een belangrijke pijler geweest. Daarom zijn we blij dat we voortdurend nieuwe mensen aan kunnen trekken met ervaring en technische kennis. Patrick Haas is één van de nieuwe mannen binnen het KCS Wholesale-team.

Patrick: ‘De vacature bij Logres paste mij als gegoten. Ik heb jarenlange ervaring als financial controller en financieel manager. En de laatste jaren werkte ik voor een internationale groothandel. Ik weet dus als geen ander hoe belangrijk goed werkende erp-software voor onze klanten is.

Daarnaast had ik ervaring met Unit4 Multivers en de overstap naar KCS Wholesale is dan makkelijk gemaakt.’

Wat sprak je aan in Logres?

‘Ik kon kiezen uit diverse bedrijven om voor te werken, maar met Logres had ik gelijk een klik. De sfeer is hier heel open. Ik voelde me enorm welkom. De baan is gewoon ook enorm leuk.

Ik geniet van de afwisseling. Geen dag is hetzelfde doordat de binnenkomende issues enorm van elkaar verschillen. Van simpele gebruikersvragen tot grotere vraagstukken waar je even diep in moet duiken.

Niets is zo leuk als het oplossen van een ingewikkeld vraagstuk, waarmee je de klant echt verder kan helpen. Daar kan ik van genieten.’

Wat doe je op een dag?

‘Mijn baan heeft eigenlijk twee kanten. Ongeveer 50% van mijn tijd beman ik de support-desk en pak tickets op die binnenkomen.

De andere helft van mijn tijd werk ik op afstand of op locatie bij een klant als consultant. Daardoor spreek ik de klant niet alleen telefonisch, maar leer ik klanten live kennen en zie hun business van binnenuit. Dat is superleuk, want als je alleen supportdesk zou doen blijf je toch altijd een beetje op afstand.

Het leuke is dat ik bij Logres direct aan de slag kon, terwijl ik tegelijkertijd de opleidingen van KCS Wholesale online kon volgen. Ik hoefde dus niet eerst een paar maanden de schoolbanken in. Ik hou ervan om lekker bezig te zijn en mede dankzij mijn eigen ervaring en de kennis van mijn drie supportcollega’s lossen we elk probleem snel op.’

Hoe is de sfeer in het team?

‘Die is goed. Ik zit met twee collega’s van mijn eigen leeftijd en een ervaren rot in het vak. We hebben allemaal dezelfde inslag: we willen de klant zo snel en zo goed mogelijk helpen. Wat daarvoor nodig is, is een goede inschatting van het aan ons gemelde probleem.

Bedreigt het probleem de werkprocessen? Of is het urgent omdat bijvoorbeeld de BTW-aangiftedatum eraan zit te komen: dan krijgen die vragen voorrang op de rest van de werkzaamheden. Soms moet je even samen knallen en een ander moment kan je weer wat rustiger aan doen.’

Waar zit voor jou de voldoening op een dag?

De grootste voldoening krijg ik natuurlijk als ik een probleem effectief op heb kunnen lossen voor een klant. Daarnaast geniet ik ervan als ik een dagje bij een klant langs ga en ik merk dat die echt vertrouwen in me heeft. Ik maak dat vertrouwen dan ook graag waar.

Er gaat niets boven het gevoel van ‘lekker met elkaar gewerkt vandaag’ als je aan het einde van de dag naar huis rijdt.

Heb je nog een tip voor de lezer?

‘Jazeker! Als je KCS Wholesale gebruiker bent, moet je je eens verdiepen in de REST-API. Dat is echt een briljante module. Daarmee kan je enorm veel! Je koppelt bijvoorbeeld de webshop aan het pakket of een CRM-systeem.

Ik kan me voorstellen dat klanten soms even schrikken van de kosten van deze module, maar ik verzeker je dat het de investering waard is. In deze tijden van personeelsschaarste kan je met de REST-API veel werkzaamheden weg automatiseren en dat scheelt veel tijd en geld. Je hebt de module zo binnen mum van tijd terugverdiend.’

Kies een ERP partner die uw bedrijf als uitgangspunt neemt

Onze ERP-software

Groeit uw bedrijf? SAP Business One groeit met u mee. Het is een van de meest gebruikte ERP-systemen in de wereld en dat is niet voor niets: SAP Business One is flexibel en breed toepasbaar.
Meer over SAP Business One
KCS Wholesale is het ERP-systeem bij uitstek voor groothandels. U heeft hiermee een strategisch instrument in handen, waarmee u snel kunt inspelen op de veranderende informatiebehoefte.
Meer over KCS Wholesale
Een Business Intelligence-oplossing die u direct inzicht geeft in wat er binnen uw organisatie omgaat. Qlik Sense ontsluit uw databases met o.a. handige dashboards, analyses, rapportages. Helder, duidelijk en eenvoudig in gebruik.
Lees meer over Qlik Sense