Zeven manieren waarop SAP Business One nog beter voor u kan werken

SAP Business One zit vol met onverwachte features die u het leven makkelijker maken. Hoe intensief u het erp-systeem ook gebruikt: er zijn altijd handigheidjes die u wellicht nog niet kende. Onze SAP Business One consultants selecteerden zeven manieren waarop SAP Business One nog beter voor u kan werken.

Maakt u dagelijks gebruik van SAP Business One? Dan hebt u wellicht wat aan de onderstaande tips.

 1. Met de functie view/kolombreedte aanpassen kunt u de kolommen volledig weergeven, als er bijvoorbeeld veel informatie in een bepaalde kolom staat. Dit kunt u gebruiken in alle schermen en in alle formaten van een scherm.
 2. Wanneer u filtert of zoekt op bepaalde gegevens, komt hier een resultaat uit. Bij het zoekresultaat dat hieruit komt kunt u op een kolomtitel een extra filter toepassen, waardoor de selectie gegevens die je te zien krijgt nog meer in de richting komt van wat u zou willen bekijken.
 3. Mocht u uw persoonlijk instellingen willen bekijken, dan kunt u dit vinden via het administratiemenu. Echter, dit kunt u doen door rechtsboven in uw scherm het ‘poppetje icoon’ voor uw persoonlijke instellingen te klikken.
 4. Rechts onderin uw scherm staan vier informatievelden. Hierin kunt u willekeurige informatie uit andere schermen in SAP Business One slepen. Op die manieren kunt u informatie gemakkelijk vergelijken. Dit werkt als volgt:
  • Wanneer u bijvoorbeeld in een klantorderdocument zit, kunt u het telefoonnummer van de contactpersoon slepen naar een van de vier informatievelden.
  • Wanneer je een volgende klantorder opent voor een bepaalde klant, wordt ook voor deze klant dit telefoonnummer weergegeven.

  Dit kunt u doen met heel veel velden in SAP Business One, die u graag op elk moment terug wil kunnen zien.

 5. Gebruikerspecifieke knoppen kunnen per medewerker specifiek worden aangemaakt. Bij andere gebruikers van SAP Business One worden deze dan niet getoond. U kunt zo dus eigenlijk een eigen functionaliteit, specifiek voor uzelf aanmaken.
 6. Achter de rechtermuisknop zitten vaak extra instellingen. In het algemeen wordt de rechtermuisknop nog vaak vergeten, maar hier zitten handige instellingen, zoals dat je een document kan dupliceren of een regel in een document wil verwijderen.
 7. Kopiëren van of naar een functie vanuit documenten (bijvoorbeeld van bestelling naar goederenontvangst). Op deze manier is het niet meer nodig om gegevens handmatig in te voeren, maar kunt u een directe kopie maken van het ene document naar een ander document in de reeks, zoals de volgorde klantofferte > klantorder > levering > factuur.

 

Kies een ERP partner die uw bedrijf als uitgangspunt neemt

Onze ERP-software

Groeit uw bedrijf? SAP Business One groeit met u mee. Het is een van de meest gebruikte ERP-systemen in de wereld en dat is niet voor niets: SAP Business One is flexibel en breed toepasbaar.
Meer over SAP Business One
KCS Wholesale is het ERP-systeem bij uitstek voor groothandels. U heeft hiermee een strategisch instrument in handen, waarmee u snel kunt inspelen op de veranderende informatiebehoefte.
Meer over KCS Wholesale
Een Business Intelligence-oplossing die u direct inzicht geeft in wat er binnen uw organisatie omgaat. Qlik Sense ontsluit uw databases met o.a. handige dashboards, analyses, rapportages. Helder, duidelijk en eenvoudig in gebruik.
Lees meer over Qlik Sense