KCS Wholesale update 56: weer flink wat nuttige ontwikkelingen

Unit4 verbetert KCS Wholesale voortdurend. De nieuwste update brengt voor gebruikers van het systeem weer veel mooie nieuwe verbeteringen, met een grote impact op het gebruiksgemak. We zetten ze voor u op een rij:

Continuous Delivery

Het was wellicht al bekend bij u; Unit4 heeft hard gewerkt aan het Continuous Delivery platform waarmee updates automatisch gepusht kunnen worden naar gebruikers SP6 gebruikers van KCS Wholesale. Het platform draait inmiddels al een aantal maanden succesvol.

Om updates aan te vragen en te distribueren kunt u vanaf heden geen gebruik meer maken van de oude downloadsite. Tevens willen wij u erop attenderen dat de ondersteuning op SP5 daarmee officieel is komen te vervallen. Wilt u gebruik maken van Continuous Delivery zult u daarvoor dus op versie SP6 moeten draaien.

Vaste bijlagen bij e-mail

Als gebruiker wilt u vast documenten kunnen meesturen als extra bijlage in een e-mail zoals bijvoorbeeld:

  • Leveringsvoorwaarden bij een orderbevestiging
  • Een promotiefolder met een verkoopofferte
  • Een retour formulier met een orderbevestiging

Vanaf update 56 is dit mogelijk via documentopmaak d.m.v. slepen. Wist u dat dit ook per taal mogelijk is? Unit4 werkt ook aan de mogelijkheid om in de nabije toekomst facturen mee te kunnen sturen in de bijlage van uw aanmaningen. Handig als u direct de factuur wilt bijvoegen als uw klanten een aanmaning ontvangen. Zo krijgt u geen vragen meer over facturen en werkt dit snellere betaling in de hand.

Rest API verkooporders

KCS Wholesale ontsluit steeds meer data. Wilt u verkooporders opvragen uit Unit4 via de REST API, dan kunt u vanaf nu de enkel gewijzigde orders opvragen

Met een GET actie op het bericht salesOrders kunt u filteren op de “Sysdate”. Hiermee kan een selectie beperkt worden tot alleen de gewijzigde verkooporders.

Blokkade van producten per land

Bent u op zoek naar een optie om de verkoop van producten te beperken voor bepaalde landen? Het is voortaan mogelijk om per product vast te leggen dat een product in bepaalde landen niet verkocht mag worden. Als een blokkade is vastgelegd, wordt bij het invoeren van een verkoopofferte of verkooporder een blokkerende melding gegeven als het afleveradres in het land
ligt waarvoor de blokkade is vastgelegd.

Vrije tekstsoorten inkooporderregel laten vullen met productnotitie

Herkent u dat u graag specifiek bij een product ook productteksten in de taal van uw leverancier wil zetten, en deze ook graag over zou willen nemen naar de inkooporderregel? Vanaf update 56 is het mogelijk om een vrije memosoort vast te leggen bij het product, deze in de taal van uw leverancier in te voeren en vervolgens deze via de inkoopordersoort ook over te laten nemen naar een vrije tekstsoort in de inkooporder. Heel gemakkelijk dus als u uw specifieke productteksten zou willen overnemen en afdrukken op uw inkooporders.

Wijzigingen in tabellen

Bouwt u zelf query’s en vindt u het lastig om productvertalingen, kenmerken of teksten te gebruiken uit uw database? (Resp. tabellen af-801, af-810, af-317 en af-150).

Vanaf deze update is de manier waarop teksten, vertalingen en kenmerkwaarden worden opgeslagen aangepast. Dit kan invloed hebben op bestaande query’s en zelfgemaakte rapportages, die zullen dus eenmalig aangepast moeten worden. Groot voordeel is dat de query’s vanaf dan beter performen en gemakkelijk te bouwen zijn. Als u hulp nodig heeft bij het aanpassen van bestaande rapportages, neem dan gerust met ons contact op.

Uitbreiding databasehelp

Aansluitend op het bouwen van query’s; wist u dat vanaf update 54 de databasehelp compleet is vernieuwd en in de updates daarna nog is uitgebreid? De databasehelp is voortaan te vinden via menu applicatiebeheer-querydesigner en heeft alle informatie weer over de tabellenstructuur van KCS Wholesale. Deze is zeer overzichtelijk geworden en vanaf nu dus handig te benaderen vanuit KCS Wholesale zelf.

Transsmartvelden in EDI-berichten

Werkt u met EDI en met Transsmart? Dan kan het zijn dat sommige velden soms te weinig karakters konden bevatten. Unit4 heeft deze veldlengten nu uitgebreid. Het gaat om de velden:

  • organisatienaam
  • contactpersoon
  • telefoonnummer
  • emailadres
  • transsmart costcenter

Omdat de lengtes gewijzigd zijn, moet u, als u gebruikmaakt van deze velden,
uw EDI-provider op de hoogte stellen zodat zij uw vertaaltabel kunnen updaten.

Waar werkt Unit4 op dit moment aan voor de komende sprint?

Flexibele schermen

Unit4 werkt er aan om zowel de standaard productschermen flexibel te maken. U kunt deze schermen dus zo inrichten als u zelf het prettigst vindt én u kunt in dezelfde schermen wijzigingen doorvoeren. Dit zal steeds verder worden uitgebreid zodat u bijv. straks ook uw eigen verkooporderscherm kunt vormgeven etc.

Meerdere orderkosten toevoegen aan orders

Maakt u niet alleen gebruik van één soort kosten in uw verkooporders maar meerdere kosten zoals vrachtkosten plús orderkosten of kosten o.b.v. gewicht? Unit4 gaat ervoor zorgen dat u voortaan meerdere malen per verkooporder ook orderkosten kunt doorberekenen.

Herkomst prijzen en kortingen

In één oogopslag zien waar een prijs en/of korting op is gebaseerd? Dit kan zo dadelijk direct vanuit de orderregel zelf zonder dat u nog naar een apart scherm hoeft door te klikken.

Afleverdatum klant (ETA) per orderregel

De focus ligt in Unit4 nog vaak op “wanneer kunnen we uitleveren”. Als groothandel is het ook essentieel om te kunnen doorrekenen wanneer de goederen bij de klant op de stoep staan (ETA). Hier gaat Unit4 uitgebreidere voorzieningen voor treffen.

Inventarisatie werking samengestelde producten

Deze sprint is een inventarisatie gemaakt van gewenste functionele verbeteringen op het gebied van samengestelde producten. Op basis van Ideas, cases en ervaringen is een lijst van 15 punten opgesteld. Om de meest relevante en wenselijke punten inzichtelijk te krijgen, zal na de vakantieperiode door Unit4 een stemronde worden georganiseerd.

Werkt u intensief met samengestelde producten en heeft u scherpe ideeën over de verbetering van deze module en wilt u meedoen aan deze stemronde? Stuur dan een e-mail naar support@logres.nl zodat wij dit door kunnen geven aan Unit4.

 

Kies een ERP partner die uw bedrijf als uitgangspunt neemt

Onze ERP-software

Groeit uw bedrijf? SAP Business One groeit met u mee. Het is een van de meest gebruikte ERP-systemen in de wereld en dat is niet voor niets: SAP Business One is flexibel en breed toepasbaar.
Meer over SAP Business One
KCS Wholesale is het ERP-systeem bij uitstek voor groothandels. U heeft hiermee een strategisch instrument in handen, waarmee u snel kunt inspelen op de veranderende informatiebehoefte.
Meer over KCS Wholesale
Een Business Intelligence-oplossing die u direct inzicht geeft in wat er binnen uw organisatie omgaat. Qlik Sense ontsluit uw databases met o.a. handige dashboards, analyses, rapportages. Helder, duidelijk en eenvoudig in gebruik.
Lees meer over Qlik Sense