Uw ERP-systeem en Het Nieuwe Werken

Natuurlijk: een ERP-systeem moet uw bedrijf vooral efficiënter maken en daarmee winstgevender. Maar los van de centenkwestie kan een goed ERP-systeem nog veel meer moois voor uw medewerkers met zich meebrengen. Betere samenwerking, meer werkplezier en de mogelijkheid tot thuis of op afstand werken bijvoorbeeld.

Anno 2019 is Het Nieuwe Werken niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Veel werknemers willen niet meer gebonden zijn aan vaste locaties en vaste tijden waarin ze hun werkzaamheden uitvoeren.

Ook de overheid promoot Het Nieuwe Werken. Bijvoorbeeld als middel om files tegen te gaan of als middel om de arbeidsparticipatie mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te bevorderen.

Optimaal inzicht

Voor een werkgever is Het Nieuwe Werken echter niet altijd makkelijk. U hebt het beste voor met je werknemers, natuurlijk. Maar door die wisselende tijden en locaties is het lastiger grip te krijgen op de werkzaamheden en persoonlijke effectiviteit van uw werknemers. Hoe zorgt u ervoor dat u optimaal inzicht hebt in de resultaten die geboekt worden? Daar heeft u dus een goed ERP-systeem voor nodig.

Een ERP-systeem wordt vooral om productiviteitsredenen ingezet, maar kan wel degelijk een katalysator zijn voor een andere manier van werken. Het grootste voordeel van een degelijk ERP-pakket is dat alle data centraal beschikbaar is.

Een ERP-systeem wordt vooral om productiviteitsredenen ingezet, maar kan wel degelijk een katalysator zijn voor een andere manier van werken.

Kies je voor een ERP-pakket in de cloud, dan geldt dat de data zelfs op afstand real-time in te zien en te bewerken is. De kantoormuren worden dan geen beperking meer voor de werkzaamheden die uw werknemers verrichten.

Flexibeler

Een ERP-systeem maakt een bedrijf sowieso flexibeler. Was het vroeger nog zo dat nieuwe orders op een vast moment van de dag ‘ingeklopt’ werden. Tegenwoordig worden er 24/7 online nieuwe orders ingeschoten die direct in het hart van uw systeem binnenkomen. U kunt hier direct op reageren.

Planning is veel minder complex, omdat u real-time inzicht heeft op de voorraad en de productie en doordat een flink deel van die planning automatisch gedaan kan worden.

Dat maakt thuiswerken, op afstand werken en werken in de avonduren of in de vroege ochtend ineens veel logischer. U kunt immers op elk moment van de dag en op elke locatie even effectief zijn als wanneer u op kantoor aanwezig bent!

U kunt op elk moment van de dag en op elke locatie even effectief zijn als wanneer u op kantoor aanwezig bent!

Beter beveiligd

Bij Het Nieuwe Werken maken veel werkgevers zich zorgen om de beveiliging van hun data. Zonder ERP-systeem is dat inderdaad een issue. Werknemers moeten dan bijvoorbeeld virtueel inloggen op de server, via een VPN-verbinding, om hun werk te kunnen doen. Een ERP-systeem maakt dat echter overbodig.

Doordat data op één centrale plek wordt geborgen is het eenvoudiger om deze goed te beveiligen voor potentiële indringers. Een ERP-systeem vervangt meestal meerdere softwaresystemen die voorheen met elkaar moesten kunnen praten. Hoe minder van deze ‘bruggetjes’ er nodig zijn, hoe kleiner de kans is op datalekken.

Betere samenwerking

De ervaring van gebruikers is dat een goed ERP-systeem de traditionele “muurtjes” tussen diverse afdelingen binnen uw bedrijf afbreken kan.

Vroeger hadden de afdeling Sales en de afdeling Planning nog wel eens een misverstandje…

Hadden de afdeling Sales en de afdeling Planning voorheen nog wel eens een misverstandje, met een nieuw ERP-systeem kan een salesmanager op locatie live zien wat de status van een project is en of een nieuwe order snel verwerkt kan worden. De afdeling Inkoop weet de actuele voorraadstatus zonder daarvoor afhankelijk te zijn van de afdeling Magazijn.

Kortom: minder interne controle, minder op elkaars vingers kijken en meer ruimte voor gesprekken over de zaken die er echt toe doen en die uw bedrijf helpen groeien.

Kies een ERP partner die uw bedrijf als uitgangspunt neemt

Onze ERP-software

Groeit uw bedrijf? SAP Business One groeit met u mee. Het is een van de meest gebruikte ERP-systemen in de wereld en dat is niet voor niets: SAP Business One is flexibel en breed toepasbaar.
Meer over SAP Business One
KCS Wholesale is het ERP-systeem bij uitstek voor groothandels. U heeft hiermee een strategisch instrument in handen, waarmee u snel kunt inspelen op de veranderende informatiebehoefte.
Meer over KCS Wholesale
Een Business Intelligence-oplossing die u direct inzicht geeft in wat er binnen uw organisatie omgaat. Qlik Sense ontsluit uw databases met o.a. handige dashboards, analyses, rapportages. Helder, duidelijk en eenvoudig in gebruik.
Lees meer over Qlik Sense