haal het meest uit sap business one

4x Hoe haal je het beste uit SAP Business One?

Als je kiest voor SAP Business One, gaat je business erop vooruit, in termen van efficiëntie en onderlinge samenwerking. Echter: wil je écht het beste uit het systeem halen, kijk dan ook eens naar deze vier functionaliteiten.

De meeste bedrijven die SAP Business One implementeren, kijken vooral naar de voordelen die het oplevert om losse softwaresystemen te vervangen door één centraal ERP-systeem. Ook het digitaliseren van handelingen die voorheen handmatig werden uitgevoerd is winst.

Maar er is meer! SAP Business One biedt ook nog tal van slimme functionaliteiten die je misschien niet zag aankomen, maar wel degelijk meerwaarde kunnen bieden voor jouw business.

 1. Plan & voer marketingprojecten uit

  De marketingmodule in SAP Business One stelt je in staat om campagnes te creëren en uit te voeren. Je kunt deze module gebruiken om nieuwsbrieven en e-mails te versturen en telefoongesprekken vast te leggen.

  Je kunt leads die je hebt verzameld via je website of socialmediaplatforms uploaden naar SAP Business One, zodat je je kunt focussen op mensen die werkelijk interesse hebben in je producten.

  Succesvolle marketingcampagnes leveren nieuwe klanten op, maar SAP Business One helpt je ook om de ingevoerde data te gebruiken om je doelgroep beter te begrijpen en te bereiken.

 2. Stel KPI’s en dashboards in

  Een andere functie die je kan helpen om het beste te halen uit SAP Business One zijn de key performance indicators (KPI’s).

  KPI’s helpen je om snel en eenvoudig de voortgang van projecten en doelen te controleren. Met SAP Business One kan je financiële en operationele KPI’s vaststellen die aansluiten bij je zakelijke behoeften.

  Dashboards bieden je inzicht over trends in de data van je bedrijf over een bepaalde periode. Je kunt deze gegevens gebruiken om het gedrag van klanten te voorspellen en aan de hand daarvan grote en kleine koerswijzigingen in je bedrijf door te voeren, om daarmee de gestelde KPI’s te halen.

  Ook werknemers kunnen hun eigen dashboard samenstellen. Dit kan hen helpen om efficiënter te werken, omdat ze gemakkelijk de cijfers kunnen bekijken die relevant zijn voor hun specifieke rol.

  Het salesteam zou bijvoorbeeld een dashboard kunnen maken dat de best lopende producten laat zien en de omzet toont die ze hebben gegenereerd over een bepaalde periode.

 3. Elimineer handmatige gegevensinvoer

  SAP Business One vervangt niet alleen handmatige handelingen, zoals het samenstellen van rapporten en het doorsturen van gegevens van de ene naar de andere afdeling. Oók de invoer van data kan vaak geautomatiseerd verlopen.

  Het grote voordeel hiervan is niet alleen dat dit tijdwinst oplevert, maar ook dat menselijke fouten voorkomen worden. Je medewerkers kunnen hun tijd bovendien besteden aan activiteiten die werkelijk waarde hebben voor je bedrijf.

  Een voorbeeld van automatische gegevensinvoer is dat SAP Business One automatisch nieuwe orders kan registreren, wat je kan helpen bij het beheren van de voorraad. Daarover meer in punt 4.

 4. Monitor de voorraadstatus

  Een van de belangrijkste zaken om te beheren met je ERP-systeem is de voorraadstatus. Als je te veel producten of ingrediënten op voorraad hebt, verpil je tijd en geld aan opslag.  Dat drukt op de totale winst van je bedrijf.

  De andere kant van de medaille is dat als je niet genoeg voorraad hebt, je klanten niet kunnen kopen wat ze willen of geduld moeten hebben als zij een bestelling hebben geplaatst. Dat kan ertoe leiden dat klanten elders in gaan kopen.

  SAP Business One helpt je om je voorraad efficiënt en eenvoudig te beheren. Je kunt de vooraadmodule gebruiken om overbestedingen te verminderen en medewerkers attent te maken op gedaalde voorraadniveaus.

  Als je hiervoor open staat, kan je zelfs geautomatiseerd producten inkopen bij je leveranciers, wanneer het systeem zelf concludeert dat dit nodig is.

Kies een ERP partner die uw bedrijf als uitgangspunt neemt

Onze ERP-software

Groeit uw bedrijf? SAP Business One groeit met u mee. Het is een van de meest gebruikte ERP-systemen in de wereld en dat is niet voor niets: SAP Business One is flexibel en breed toepasbaar.
Meer over SAP Business One
KCS Wholesale is het ERP-systeem bij uitstek voor groothandels. U heeft hiermee een strategisch instrument in handen, waarmee u snel kunt inspelen op de veranderende informatiebehoefte.
Meer over KCS Wholesale
Een Business Intelligence-oplossing die u direct inzicht geeft in wat er binnen uw organisatie omgaat. Qlik Sense ontsluit uw databases met o.a. handige dashboards, analyses, rapportages. Helder, duidelijk en eenvoudig in gebruik.
Lees meer over Qlik Sense